Home
Geschiedenis
Voorstelling 2018
Voorstelling '17-10
Leden
Alie Valk
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Ilse Put
Iwan van den Berg
Joop Wammes
June Bowser
Nikki van der Linden
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Stefan van der Kooi
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Agenda
Contact

  
Stefan van der Kooi

 


Ik ben geboren in Dordrecht, maar ik woon in Hendrik-Ido-Ambacht. Mijn vakgebied ligt in de Marketingcommunicatie. Ik ben nu bezig om mij om te scholen tot docent Economie, omdat dit meer past bij mijn persoonlijke interesses. Het uitleggen van lesstof ligt mij beter dan het adviseren van marketingplannen. 


Bij toneelvereniging ATOS speel ik niet alleen toneel. Momenteel zit ik ook in de PR-commissie, wat erop neerkomt dat ik de website bijhoud en betrokken ben bij alle promotieactiviteiten van de toneelvereniging. Denk hierbij aan de inrichting van de marktkraam, de flyers en posters. 

 

ATOS bood me voor de eerste keer gelegenheid zelf toneel te spelen (even groep 8 vergetend). Ik las in de krant enkele jaren geleden over het ATOS-stuk “Een trouwring mag niet knellen”. En aangezien het voor mij een droom was om ooit op het podium te staan, keek ik op hun website. Daar zag ik dat ze opzoek waren naar mannelijke acteurs. Vanaf dat moment wist ik het zeker: dit moet het zijn. 


Toen ik een week later bij een repetitie ging kijken, voelde het zo goed, dat ik meteen besloot lid te worden. De eenheid binnen de toneelgroep bevalt mij enorm. Het voelt na een tijdje echt aan alsof je familie van elkaar bent. 


Een leuke voorstelling was “Als je vader dit zou weten”, het stuk waarin ik mijn acteerdebuut maakte. Dit was een eigentijds stuk, waardoor de grappige elementen door het publiek werden begrepen. “Door de bank genomen” en “Oeps… nu doe ik het weer” (vanwege de hoeveelheid humor) zijn mijn favoriete stukken van de afgelopen jaren. In “Door de bank genomen” speelde ik de rol van Igor Poetinov, de Russische maffiabaas. Dit was erg leuk om te doen, omdat ik hierin kon laten zien wat ik kan op gebied van accenten. Het was echt gaaf om het hele stuk met een Russisch accent te mogen spelen. 

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan! 

 

AmbachtsTOneelSpel | stefanvdkooi@gmail.com