keyvisualHome
Leden
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Joop Wammes
June Bowser
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Voorstellingen
Geschiedenis
Contact

Miranda van Roon

 

 

 

Ik ben een Schapenkopje (Dordtse). Ik heb een relatie met John, waar ik mee samenwoon, samen met zijn zoon Shai. Ik werk al tientallen jaren als verkoopster bij Bakkerij Pot in Barendrecht.

 

Vanaf mijn vijftiende jaar speel ik al toneel. Ik ben begonnen bij een jeugdclub in Rijsoord, daar heb ik twee jaar gespeeld. Toen ben ik bij de toneelvereniging van de plaatselijke EHBO-vereniging gegaan. Hier heb ik heel wat jaartjes gespeeld. Toen deze vereniging werd opgeheven, heb ik een aantal jaren niets gedaan.

Maar het toneelspelen bleef kriebelen en zo ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe toneelvereniging. Zo kwam Atos in 2010 op mijn pad.

Vanaf het moment dat ik bij Atos binnenstapte, voelde het voor mij als thuiskomen bij een ontzettend leuke en gezellige club, waarin iedereen elkaar accepteert zoals hij/zij is. Ook in tijden waarin je lichaam het even heftig laat afweten, merk je hoe de betrokkenheid van een club is.

 

Het leukste stuk voor mij was: "Een trouwring mag niet knellen" (2011). Hierin speelde ik de rol van de Spaanse Conchita. Het was maar een kleine rol, maar ik vond het een uitdaging, omdat deze rol volledig in het Spaans gesproken werd. Ik heb deze rol via Google Translate uit mijn hoofd zitten leren, maar ik had af en toe geen idee wat ik zei.

 

Het leuke aan toneel vind ik het kruipen in de huid van een ander en hiermee een typetje neerzetten die totaal anders is dan ikzelf. Zo speelde ik een tijd terug de rol van non-kokkin Crustacia in het stuk "Hazenhart” (2013). Hier had ik een Limburgse non van gemaakt en zoiets is zo ontzettend leuk om te doen. Vooral als je merkt dat het publiek het ook grappig vindt, dan geeft dat een heel goed gevoel.

Ook in “Oeps, nu doe ik het weer" (2014) kon ik me in de rol van dienstmeisje Mientje lekker uitleven. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moest weer dienstmeisje zijn in 2018. Ook een leuke rol. Maar mijn glansrol was die van (werkster) Mevrouw de Wit in 'Alleen op de Wereld & co' (2017).

 

Ik hoop nog heel wat jaren bij Atos te mogen spelen en nog mooie rollen te mogen vervullen, want voor mij is toneelspelen toch het allerleukste dat je maar kunt doen in je vrije tijd!

 

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan!

Top
Ambachts TOneelSpel. ATOS!