keyvisualHome
Leden
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Joop Wammes
June Bowser
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Voorstellingen
Geschiedenis
Contact

Marian Ameling 


Ik ben geboren in Alphen a/d Rijn en al vele jaartjes getrouwd met Arnout (vrijwilliger bij Atos). Wij hebben twee kinderen en twee kleinkinderen.


Eigenlijk wilde ik altijd al toneelspelen, maar het kwam er nooit van. Van huis uit heb ik dat meegekregen. Mijn moeder is jarenlang souffleur geweest in zo'n houten hokje, en mijn zusje speelde ook toneel. Toen theater Cascade geopend werd, ben ik meteen lid geworden van Atos. In de Cascade spelen is een feest, zeker als we veel publiek hebben.


Toneelspelen is genieten, je kruipt in andermans huid en je laat je gaan. De leukste voorstelling vond ik "De Goot" van Ton Davids in 2001. Daarin speelde ik de rol van Rika, de zwerfster. Een heerlijke rol. Ook "Rust, Vrede en Flinterman” in 2004 vond ik geweldig om te doen. Ik speelde daarin de rol van een demente oma. Vooral stukken met inhoud spreken mij aan. Met Sari (lid bij Atos) heb ik in 2008 meegedaan aan "Werk in Uitvoering" (een festival voor amateurtoneel) in Dordrecht. We speelden de eenakter "Nadien" van Bert Edelenbos. Het was super om te doen en we kregen veel complimenten.

Toneelspelen wil ik nog jaren blijven doen! We hebben een fijne groep mensen bij Atos. Ik ga dan ook iedere woensdagavond met veel plezier naar Cascade toe.

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan! 


Top
Ambachts TOneelSpel. ATOS!