keyvisualHome
Leden
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Joop Wammes
June Bowser
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Voorstellingen
Geschiedenis
Contact

Joop Wammes 

 

 


Ik ben vader van een dochter en grootvader. Ik woon samen met 
een fantastische partner in Dordrecht. Mijn arbeidzame leven wordt/is nu zo’n beetje afgerond. Ik heb altijd met plezier gewerkt als docent Nederlands op een hogeschool. Werken met jonge mensen en leuke collega’s is geen straf, maar pensioen is ook geen doodvonnis.

Ik heb – naast toneelspelen en het theater bezoeken - nogal 
wat liefhebberijen. Uit mijn studietijd heb ik veel vrienden en kennissen overgehouden, waar ik graag een middagje mee op stap ga. Ook ben ik penningmeester van een grote stichting. Er zijn weinig mensen die de lol van werken met cijfertjes kunnen inzien. Raar, maar ik vind dat wel leuk! Ten slotte ben ik geïnteresseerd in de geschiedenis van mijn woonplaats.

In 2000 ben ik voor het eerst bij amateurtoneel gaan spelen 
in een dorpje waar ik toen woonde. Ik vond het hartstikke leuk. Ik werd daar zelfs tot voorzitter gebombardeerd. Sowieso is het bijzonder dat een toneelclub uit zoveel verschillende mensen bestaat. Als je het principe: “Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is” respecteert, dan is de sfeer goed. Toen ik in Dordrecht kwam te wonen, ging ik spelen bij Atos. Daar vond ik dezelfde sfeer terug. En wat is het leuk om tijdens het repeteren samen een mooi stuk op te bouwen met een geslaagde voorstelling als resultaat.

Mijn meest bijzondere rol was ooit die van een autistische Sinterklaas. Ik had verkering met een vrouw, die dacht dat ze een clown was. Iedere speler had zijn eigen rare fantasiewereld. Ook de rol van dronken zwerver (bij Atos in ’16) vond ik komisch.


Daar gaat het bij toneel om: je inleven in een karakter met hele bijzondere eigenschappen. Leuk om te doen. Leuk om samen aan te bouwen. Net als in het echte leven.

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan! 

 
Top
Ambachts TOneelSpel. ATOS!