Home
Geschiedenis
Voorstelling 2018
Voorstelling '17-10
Leden
Alie Valk
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Ilse Put
Iwan van den Berg
Joop Wammes
June Bowser
Nikki van der Linden
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Stefan van der Kooi
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Agenda
Contact

 

Fred Smit  

 

 

Ik ben geboren in Rotterdam, maar ik woon nu in Hendrik-Ido-Ambacht. Ik ben getrouwd met Annie. We hebben twee kinderen en vier kleinkinderen. Vroeger zat ik op de bus, maar ik ben inmiddels al jaren gepensioneerd. Al vroegen ze me na mijn pensionering nog regelmatig een ‘ritje te doen’.


In 1978 ben ik begonnen met toneelspelen bij de personeelsvereniging van het toenmalige busbedrijf West-Nederland. Deze vereniging stopte. Ik vond het toneelspelen altijd al leuk, dus daar wilde ik mee doorgaan. Atos vroeg mij toen bij hen te komen spelen. Van 1992 tot 1996 ben ik als acteur actief geweest. Na een korte pauze ben ik weer lid geworden en sindsdien ben ik niet meer weg geweest. Met veel plezier denk ik terug aan ‘Heksengedoe’. De allerleukste rol vond ik de rol van opa in ‘In een andere wereld’.


Helaas, overleed Peter (van Herk, regisseur). De regierol heb ik toen van Peter overgenomen. Ik regisseer nog steeds vol overgave; het is ontzettend leuk om met een creatieve blik van kale tekst een mooi stuk te maken. En daarbij is Cascade een prachtig theater om te spelen.


Er heerst binnen Atos een productieve en enthousiaste sfeer. Het is als regisseur leuk om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt om er iets goeds van te maken. Nieuwe leden worden bij ATOS meteen in de groep opgenomen, dat is mooi.


Naast regisseur ben ik ook bestuurslid, in mijn functie als penningmeester. 

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan!

 

AmbachtsTOneelSpel | stefanvdkooi@gmail.com