keyvisualHome
Leden
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Joop Wammes
June Bowser
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Voorstellingen
Geschiedenis
Contact

Fred Smit 

 

 

 

In 1978 ben ik begonnen bij de toneelvereniging van het toenmalige busbedrijf West-Nederland. Ik vond het toneelspelen altijd al leuk, dus daar wilde ik mee doorgaan. Atos vroeg mij toen bij hen te komen spelen. Van 1992 tot 1996 ben ik als acteur actief geweest. Met veel plezier denk ik terug aan ‘Heksengedoe’. De allerleukste rol vond ik de rol van opa in ‘In een andere wereld’.

 

Nadat Peter van Herk (vorige regisseur) uit de regio verhuisde, heb ik de regie van hem overgenomen. Overigens, aan Peter denken we ook op een andere manier terug: Hij is veel te vroeg overleden.

 

Ik regisseerde en regisseer nog steeds vol overgave. Het is erg leuk om met een creatieve blik van kale tekst een mooi stuk te maken. En daarbij is Cascade een prachtig theater om te spelen. Een mooie verbetering is dat we tegenwoordig met headsets spelen.

 

2018 was een belangrijk jaar. We bestonden veertig jaar, en we hebben hard gewerkt om er iets moois van te maken. Bijna elke speler kreeg een rol en het stuk speelde in drie ruimtes. Bovendien wilde ik dat iedereen op het juiste moment niet alleen de juiste tekst zei, maar ook de juiste stapjes deed en het juiste gezicht trok. Het was voor elke speler stevig oefenen, maar er kwam dan ook iets heel moois uit. En voor de mij was het een hele uitdaging.

 

Er heerst binnen Atos een productieve en enthousiaste sfeer. Het is als regisseur leuk om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt om er iets goeds van te maken. Nieuwe leden worden bij ATOS meteen in de groep opgenomen, dat is mooi.

 

Naast regisseur ben ik ook bestuurslid, in mijn functie als penningmeester.

Top
Ambachts TOneelSpel. ATOS!