Home
Geschiedenis
Voorstelling 2018
Voorstelling '17-10
Leden
Alie Valk
Arwin Hordijk
Clarinda van Ketel
Dita Maris
Elly van Ketel
Fred Smit
Hans van Ketel
Ilse Put
Iwan van den Berg
Joop Wammes
June Bowser
Nikki van der Linden
Marian Ameling
Miranda van Roon
Nanna Hoorweg
Piet Radder
Stefan van der Kooi
Theus van Vliet
Vrijwilligers
Agenda
Contact

 

Alie ValkIk ben getrouwd met Cor. Wij hebben twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben actief als vrijwilliger bij eenzame ouderen, dit doe ik graag! Ik schenk koffie in De Blije Borch, ik rijd bejaarde geloofsgenoten naar de Nederlands Hervormde Kerk en knoop een gezellig gesprekje met ze aan. Tot mijn verbazing werd ik erkend als ’65 jaar Vrijwilliger’. Nog mooier werd het toen ik door Libelle in 2017 vereerd werd als ‘Vrijwilliger van de Week’. Word je toch nog beroemd op je oude dag!

Het werd helemaal bijzonder toen ik met een smoes naar het gemeentehuis gelokt werd, alwaar de Burgemeester 
me ontving met: “Het heeft de Koning behaagd om...”. En toen kreeg ik zomaar een mooi lintje, waar ik heel trots op ben, maar ik doe gewoon mijn mensenplicht, nietwaar?

Ik wilde enkele decennia geleden iets voor mezelf gaan doen en ik koos voor toneel. Nou, het bleek als snel dat ik dat veel te laat had gekozen. Wat was dat leuk! Mijn mooiste rol was die van Goede Heks. Ondanks mijn groene schmink herkende mijn kleinzoon me meteen in de zaal. En dat riep hij dan ook voordat ik één woord gezegd had. Het leren van teksten gaat me op mijn oude dag iets moeilijker af, dus ik wil nu alleen nog kleine rollen.


We trekken de laatste jaren volle zalen. Wat is dat toneelspelen toch uniek. Dat je samen naar iets moois toewerkt, waarmee je al veertig jaar zoveel mensen een plezierige avond bezorgt. Met zijn allen.

Wilt u meer over mij weten? Kom gezellig naar de voorstelling, tot dan!

AmbachtsTOneelSpel | stefanvdkooi@gmail.com